Bye Buy. Hello lease.

De voordelen van fietsleasing voor een zelfstandige.

Ultimate Speed
Speedpedelec €4,199
Urban Arrow Family
Elektrische bakfiets €4,390
Gazelle C8+HMB
E-bike €3,299
Maandelijkste kost
-
Wat bespaar je t.o.v. aankopen
-
Bereken wat je bespaart

De voordelen van fietsleasing

Belastingvoordeel

Het maandelijkse leasebedrag is een bedrijfsuitgave die je van je jaarlijkse winst kan aftrekken. Dit geeft je een belastingvoordeel en is van toepassing bij eenmanszaken én zaakvoerders met brutoloon.

Zorgeloos de weg op

Geen zorgen over onvoorziene kosten. Je fietsplan omvat een all-risk verzekering, jaarlijks onderhoud en 24/7 pechhulp. We staan altijd voor je klaar.

Perfecte combinatie

Heb je al een geleasede of privé-wagen of abonnement voor het openbaar vervoer? Je kan een leasefiets combineren met elke vorm van transport.

Elk type en merk van fiets

Je kan kiezen uit alle types en merken van fiets. Er is voor ieder wat wils: een bakfiets voor de kinderen, een avontuurlijke mountainbike, een comfortabele e-bike, een koersfiets of een speedpedelec.

Bedrijfsleider of eenmanszaak?

Als zelfstandige kun je in een van deze twee categorieën vallen

Zelfstandige in eenmanszaak

Je beoefent je activiteit als vrij beroep of als commerciële activiteit. Jij kan je maandelijkse leasekosten van de fiets in je zakelijke kosten zetten. Dit betekent dat je een belastingvoordeel hebt dat gelijk is aan jouw marginale belastingvoet (tussen 25 en 50%). Daarnaast zal je sociale bijdrage verminderen.

Zelfstandige als bedrijfsleider

Ben je niet ingeschreven als eenmanszaak, maar heb je het zelfstandigenstatuut, dan ben je een zelfstandige als bedrijfsleider. Je hebt een mandaat in een vennootschap (BV/NV, VOF, COMM V, VZW). Net als bij werknemers kan jij een fiets leasen via een tijdelijke inruil van je brutoloon. Zo geniet je dus van een fiscaal voordeel.

Bereken wat je kan besparen

Kies calculator
Zelfstandige als bedrijfsleider
Eenmanszaak
Kies een type fiets
Consumentenadviesprijs
Bruto maandloon
Ik fiets
km per maand
Onderhoud- en verzekeringspakket
Tot €100
Tot €150
Ongelimiteerd
Oud nettoloon
- -
Nieuw nettoloon
- =
Maandelijkse kosten
- 
Incl. Onderhoud- en verzekeringspakket:

Totale besparing
- 
Ontvang je berekening

Wil je je berekening ontvangen per mail?

In orde! We hebben je de berekening opgestuurd.
Vul een geldig e-mailadres in
Versturen
Toon het calculator-overzicht
Zonder leasefiets
Met een leasefiets
Brutoloon
-
-
Leaseprijs
(Incl. onderhoud- en verzekeringskosten)
Standaard
Premium
-
-
Nieuw brutoloon
-
-
Voorheffing
-
-
Bijzondere bijdrage
-
-
Nettoloon
-
-
Dankzij het fiscaal voordeel bedraagt de nettokost van je leasefiets per maand slechts:
-
Incl. Onderhoud- en verzekeringspakket: -
Totale besparing in vergelijking met een privé-aankoop
Zonder leasefiets
Met een leasefiets
Fiets
-
-
Incl. onderhoud- en verzekeringskosten
-
-
Geschatte aankoopprijs na 36 maanden
De fiets kopen?
Nee
Ja
-
-
Totale kosten inclusief onderhoud en verzekering
-
-
Totale besparing
-
-% vergeleken met kopen
Deze calculator is gebaseerd op Belgische belastinginformatie en geeft een indicatie zonder garantie op een volledig correcte uitkomst. De persoonlijke situatie, zoals het aantal kinderen en burgerlijke staat, kunnen invloed hebben op het netto loon. De berekening kan dus in enkele gevallen afwijken van het uiteindelijk te betalen bedrag. Lease a Bike staat niet in voor toekomstige wijzigingen van het belastingstelsel.

Alles wat je moet weten over fietsleasing

Woon-werkverkeer versus privégebruik

Wettelijk gezien moet je je fiets gebruiken voor woon-werkverkeer. Daarnaast mag je hem ook zo vaak je wil privé gebruiken.

Gecombineerd vervoer

Je kan een leasefiets combineren met een wagen (zowel een lease- als privé-wagen) of een abonnement voor het openbaar vervoer.

Accessoires

Accessoires die vastgemaakt kunnen worden aan de fiets kunnen mee geleased worden, zoals bijvoorbeeld fietstassen, mandje, sloten en helmen. GPS-toestellen en fietskledij kunnen niet meegeleased worden.

Overname

Wil je doorfietsen na de leasetermijn? Geen probleem! Je koopt je leasefiets over voor circa 15% t.a.v. de initiële catalogusprijs. Overname na einde leasetermijn is steeds geheel vrijblijvend.

Hoe werkt het

1

Registreren

Registreer in slechts vijf minuten. Wij behandelen je registratie binnen drie werkdagen.

2

Contract

Je ontvangt je leasecontract per mail. Alles in orde? Teken je contracten dan volledig digitaal.

3

Toevoegen aan het platform

Je bedrijf is toegevoegd op het platform. Je kan nu je droomfiets kiezen. The sky is the limit: je kan elk type en merk van fiets kiezen.

4

Administratie

Geen nood, wij hebben dit voor jou geregeld. Een real-time overzicht op ons digitaal platform geeft je alle nodige informatie voor je loonadministratie.

Wat zeggen anderen

De verhalen van bedrijven en werknemers die al kozen voor een leasefiets.

Met een fiets via Lease a Bike had ik op een snelle en transparante manier een sterk voorstel, interessant voor zowel mezelf als koper alsook voor mijn fietsenhandelaar. Een win-win-win situatie dus waaruit in 1 deal 2 nieuwe tevreden klanten zijn ontstaan.
Bart Buyck
We zijn heel tevreden over de werking van Lease a Bike. Ze zijn steeds even vriendelijk en behulpzaam. Alles werd heel goed uitgelegd en ze zorgden ervoor dat we heel snel onze fietsen konden gaan halen bij de fietswinkel. Een echte aanrader!
De Deugnietjes
Super snel geholpen bij Lease a Bike! Eenvoudige registratie en vooral een heldere communicatie van de super vriendelijke dames van Lease a Bike.
Gunther Wuyts
Bij Lease a Bike werden wij telefonisch op een vriendelijke manier ontvangen door het team. Zij legden ons alles van begin tot eind zeer duidelijk uit en volgden alles goed op! Door de professionele aanpak kon Koen na 3 dagen al fietsen!
Scott Ronsijn

Waarom leasen in plaats van kopen?

Gespreid betalen

Bij een aankoop betaal je de som voor je fiets in één keer. Voor een leasefiets betaal je gedurende 36 maanden kleinere sommen.

Onderhoud en verzekering

Een leasefiets is all-risk verzekerd tegen schade en diefstal zonder franchise en dat zit mee in de prijs vervat. Ook onderhoud zit in de prijs. Bij een aankoop zijn schade en diefstal eigen risico. Onderhoud is voor eigen rekening.

Pechbijstand

Vanaf 1 kilometer van je huis heb je met een leasefiets recht op pechbijstand. Als je de fiets aankoopt, moet je pechbijstand zelf nog afsluiten.

Vrijblijvende koop

Op het einde van de leasetermijn kun je de fiets vrijblijvend voor 15% van de catalogusprijs aankopen. Als je de fiets meteen koopt, betaal je 100% de catalogusprijs.

Stap op de leasefiets!

Ik heb nog een vraag
Contacteer ons
Ik wil me registreren
Kom ik als zelfstandige ook in aanmerking voor een leasefiets?

Ja, ook voor een zelfstandige is het aantrekkelijk om een fiets te leasen. In principe gelden hiervoor dezelfde regels als voor werkgevers & werknemers (beide in één). Het is dus mogelijk de fiets op naam van het bedrijf aan jezelf te verlonen en op deze manier van het fiscale voordeel genieten.

Betaal je als zelfstandige voordeel alle aard?

Voor een leasefiets betaal je geen voordeel alle aard indien deze “regelmatig” wordt gebruikt voor woon-werkverkeer.

Wat zijn de fiscale voordelen voor een zelfstandige t.o.v. de aankoop van een fiets?

Het maandelijkse leasebedrag zijn zakelijke kosten. Dit zorgt uiteindelijk voor een belastingvoordeel door de verlaging van de winst. De voordelen van leasen zit het voornamelijk in het feit dat de uitgaande geldstroom relatief klein is. De prijs van een gemiddelde e-bike ligt tegenwoordig al rond de €3000,-. Door leasing hoef je niet het gehele bedrag ineens te betalen, maar betaal je slechts een klein bedrag per maand. Dit zorgt ervoor dat je meer budget overhoudt om te investeren in andere zaken.

Heb ik naast mijn leasefiets nog recht op een onbelaste fietsvergoeding?

De onbelaste fietsvergoeding kan gecombineerd worden met een leasefiets. Deze is maximaal 0,24 per kilometer.

Zijn er kosten voor een zelfstandige om klant te worden van Lease a Bike?

Aansluiten bij Lease a Bike is kosteloos.

Wat zijn de mogelijkheden met betrekking tot verzekering & onderhoud?

Alle contracten die via Lease a Bike worden afgesloten zijn standaard voorzien van allrisk verzekering (zonder franchise) en 24/7 pechhulp voor onderweg.

Tevens heeft de werknemer de keuze uit drie onderhoudspakketten:

  1. Basis - Dekt tot €100 aan reparaties en onderhoud per jaar 
  2. Standaard - Dekt tot €150 aan reparaties en onderhoud per jaar 
  3. Premium - Dekt alle reparaties en onderhoud zonder limiet 

Speedpedelecpakket - Dekt tot €300 aan reparaties en onderhoud per jaarKunnen er accessoires bij de fiets geleased worden?

Ja, dat kan. Alles wat aan een fiets bevestigd kan worden mag bij de fiets geleased worden. Een helm en slot kunnen uiteraard wel mee geleased worden. Kledij en fietscomputers zijn niet toegestaan.

Wat gebeurt er na 36 maanden?

Wij doen jou een aanbod om de fiets voor +- 15% van de nieuwwaarde over te nemen. Het exacte bedrag is nu nog niet vast te stellen en is afhankelijk van de uiteindelijke staat van de fiets. Indien je geen interesse hebt in het overnemen van de fiets, dan nemen wij de fiets kosteloos terug. Er zit hier nooit een risico voor jou aan.

Wie is eigenaar van de fiets gedurende de leaseperiode?

Gedurende de gehele leaseperiode is de leasemaatschappij eigenaar van de fiets.

Welke middelen heb ik nodig voor het platform?

De benodigdheden voor het Lease a Bike-platform zijn alleen een computer met een werkende internetverbinding en Google Chrome of Firefox browser.

Hoeveel werk heb ik aan de administratie?

Lease a Bike biedt een volledig digitaal en geautomatiseerd platform waarop alle relevante processen en partijen (zelfstandige, fietshandelaar en leasemaatschappij) samenkomen. Zo maken we het leasen van een fiets eenvoudig. De papierwinkel is dus verleden tijd! Met één klik op de knop kan je een fiets leasen.

Stuur ons een bericht