Gazelle e-bikes

Gazelle
Gazelle C8

Gazelle fietsen: innovatieve fietsen van hoge kwaliteit

Gazelle is net zo oer-Hollands als het fietsen zelf. Wie een Gazelle zakelijk least weet precies wat het in huis haalt: een e-bike of stadsfiets van robuuste kwaliteit, met een slim design en laag gewicht. En dat voor een vast en scherp maandtarief, inclusief verzekering en onderhoud. Na meer dan 130 jaar bouwt het familiebedrijf haar fietsen nog altijd in het Gelderse dorp Dieren, inmiddels 300.000 stuks per jaar. Volgens de nieuwste productietechnieken en de hoogste maatstaven. Per fiets zijn ongeveer 25 vakmensen betrokken. Dat streven naar topkwaliteit betaalt zich uit. Gazelle fietsen zijn meermaals bekroond: van ‘goed industrieel ontwerp’ tot ‘beste duurtester’.

Gazelle: koninklijk fietsen sinds 1892

Ook grote fietsenmerken beginnen klein. De geschiedenis van Gazelle start in 1892 als postbeambte Willem Kölling uit Dieren welgeteld één fiets vanuit Engeland importeert. Net na de eeuwwisseling start Kölling met zijn compagnon met de bouw van eigen fietsen onder de naam Gazelle. Een naam die trouwens ontstaat als er een reebokje voorbij springt tijdens een wandeling op de Veluwe. Gazelle groeit en familieleden van Kölling komen de productie ondersteunen. Het fietsenmerk blijkt innovatief en introduceert onder meer de tandem (1935), de trommelrem en het kruisframe. Roem krijgt het bedrijf ook dankzij de strip ‘Piet Pelle op zijn Gazelle’. Halverwege de jaren vijftig rolt de miljoenste Gazelle van de productieband en is het marktleider in ons land. In 1992, tijdens het eeuwfeest, ontvangt familiebedrijf Gazelle het predikaat ‘Koninklijk’ als enige fietsenmerk in Nederland. In 2005 bouwt het de eerste van vele e-bikes: de Gazelle Easy Glider met elektronische trapondersteuning.

"Gazelle staat voor een e-bike of stadsfiets van robuuste kwaliteit, met een slim design en laag gewicht"

G0707 Gazelle Ultimate 10
Gazelleparis

Jouw Gazelle Chamonix of Gazelle Ultimate leasen via je werkgever

Gazelle behoort tot de marktleiders als het gaat om de verkoop van e-bikes in Nederland. Bekende e-bike modellen van Gazelle zijn onder meer de allround Chamonix, de moderne en comfortabele Avignon en krachtige Grenoble. En wat te denken van de Ultimate? Dat is het beste wat Gazelle te bieden heeft en daarmee een fijne leasefiets om via je werkgever te rijden. Met de Esprit en Classic heeft Gazelle ook prima stadsfietsen in huis.

Kan ik zakelijk leasen?

Gazelle

Populaire Gazelle fietsen