Top 6 speedpedelecs

ST1
Stromer
ST1
Leaseprijs p/m vanaf
Prijs
€4.718
Bespaar ...
Bekijk meer
Medeo Speed
Gazelle
Medeo Speed
Leaseprijs p/m vanaf
Prijs
€3.799
Bespaar ...
Bekijk meer
Supercharger GT vario HS
Riese & Müller
Supercharger GT vario HS
Leaseprijs p/m vanaf
Prijs
€6.869
Bespaar ...
Bekijk meer
ST1
Stromer
ST1
Leaseprijs p/m vanaf
Prijs
€4.718
Bespaar ...
Bekijk meer
Ultimate Speed
Gazelle
Ultimate Speed
Leaseprijs p/m vanaf
Prijs
€4.199
Bespaar ...
Bekijk meer
ST2
Stromer
ST2
Leaseprijs p/m vanaf
Prijs
€6.128
Bespaar ...
Bekijk meer

Wat anderen zeggen

De verhalen van werknemers die al kozen voor een leasefiets.

Img Deugnietjes testimonial orange
We zijn heel tevreden over de werking van Lease a Bike. Ze zijn steeds even vriendelijk en behulpzaam. Alles werd heel goed uitgelegd en ze zorgden ervoor dat we heel snel onze fietsen konden gaan halen bij de fietswinkel. Een echte aanrader!
De Deugnietjes
Img Joeri testimonial orange
We zochten een partij die ons optimaal kon ontzorgen en die vonden we in Lease a Bike. Het platform vult de verwachtingen voorlopig helemaal in.
Joeri Welslau van STIHL
Img Scott testimonial orange
Bij Lease a Bike werden wij telefonisch op een vriendelijke manier ontvangen door het team. Door de professionele aanpak kon ik na 3 dagen al fietsen!
Koen van Ronsijn Services

Waarom een speedpedelec?

Speedpedelec Mobile

De tijd dat we opschrokken van het vreemde geluid achter ons op het fietspad, die is voorbij. Intussen weten we allemaal dat we dan even opzij moeten voor een speedpedelec. En ook die kan je leasen, wat de speedpedelec toegankelijker maakt voor een heleboel mensen. 

Lease a Bike: hoe werkt het? 

Speedpedelec versus e-bike


Het grote verschil met een gewone e-bike is de snelheid. Waar een standaard elektrische fiets tot maximaal 25 km/uur ondersteuning biedt, is dat bij een speedpedelec tot wel 45 km/uur. Dankzij de speedpedelec wordt woon-werkverkeer met de fiets nu ook haalbaar voor zij die verder van kantoor wonen. Natuurlijk moet je je ook met een speedpedelec wel houden aan de maximale snelheid, zoals bijvoorbeeld in een zone 30.


Lease je voor het eerst een speedpedelec in plaats van een gewone e-bike, hou dan rekening met het zwaardere vermogen. Andere weggebruikers schatten je snelheid vaak verkeerd in, dus anticipeer in het verkeer. Denk eraan dat wanneer je een speedpedelec least, je verplicht bent om een helm te dragen. Een speedpedelec kan overigens pas vanaf 16 jaar, omdat je er een rijbewijs voor nodig hebt, eentje van een brommer of auto. Wist je trouwens dat elke speedpedelec ingeschreven moet zijn bij de Dienst Voertuigen en een nummerplaat heeft? Bij Lease a Bike neemt de fietshandelaar dit op zich, zodat jij je er geen zorgen over moet maken.


Ook de aankoopprijs van een krachtige speedpedelec ligt veelal hoger dan die van een traditionele e-bike. Tel daarbij nog de kost van een diefstalverzekering en bijstand bij pech en het prijskaartje loopt aardig op. Lease je een speedpedelec, dan heb je deze extra kosten niet. Die zitten dan vervat in je leasingovereenkomst. Gedurende 36 maanden betaal je een vast maandelijks bedrag. Dat bedrag hangt onder andere af van de waarde van de fiets, je maandloon en een eventuele bijdrage van je werkgever. 


Speedpedelec & fietsvergoeding

Een speedpedelec draagt bij aan een groenere mobiliteit en dus heb je recht op de fiscale voordelen die bijvoorbeeld ook verbonden zijn aan een (elektrische) fiets. Daarnaast mag je werkgever je een fietsvergoeding toekennen. Let wel op, dit is hij niet verplicht, het is een gunst, een extralegaal voordeel. Tot 0,25 cent per kilometer is bovendien belastingvrij. Het loont dus de moeite om met je werkgever te spreken over een goed uitgekiend mobiliteitsplan, zodat jij en je collega’s een speedpedelec kunnen leasen. 


Benieuwd naar onze Lease a Bike speedpedelecs? Je ontdekt ze hier.

Nieuws

Kies ik voor een speedpedelec of een elektrische fiets?

Een speedpedelec en een elektrische fiets geven je net dat tikkeltje meer ondersteuning als je naar het werk fietst. Maar welke van die twee is de juiste keuze voor jou?

28 February 2022
Gazelle Ebike 24 Min

Droom jij ook van een e-bike? Dat hoeft je niet veel te kosten

Heb je je oog op een e-bike laten vallen? Dan ben je niet alleen. Een kwart van de Europeanen geeft aan dat ook zij voor een elektrische fiets zouden kiezen. Dankzij fietsleasing hoeft je dat bovendien niet veel te kosten.

12 November 2021 1 Minuten
Endeavour1 Kalkhoff 2021 13385 1

Minder stress? Fiets naar je werk.

Wie van het werk naar huis fiets, komt ontspannen thuis. Dat blijkt uit een onderzoek bij 1.000 Vlaamse werknemers dat werd uitgevoerd in opdracht van Lease a Bike, een onderneming die fietsleasing aanbiedt aan bedrijven.

Wvdm Min

Vind je droomfiets

find dream bike