Top 6 racefietsen

Madone SL6
Trek
Madone SL6
Leaseprijs p/m vanaf
Prijs
€5.099
Bespaar ...
Bekijk meer
Aspero-5
Cervelo
Aspero-5
Leaseprijs p/m vanaf
Prijs
€7.999
Bespaar ...
Bekijk meer
S5
Cervelo
S5
Leaseprijs p/m vanaf
Prijs
€6.399
Bespaar ...
Bekijk meer
Caledonia
Cervelo
Caledonia
Leaseprijs p/m vanaf
Prijs
€3.399
Bespaar ...
Bekijk meer
Domane SL5
Trek
Domane SL5
Leaseprijs p/m vanaf
Prijs
€3.249
Bespaar ...
Bekijk meer
Domane SL6
Trek
Domane SL6
Leaseprijs p/m vanaf
Prijs
€4.299
Bespaar ...
Bekijk meer

Wat anderen zeggen

De verhalen van werknemers die al kozen voor een leasefiets

Img Deugnietjes testimonial orange
We zijn heel tevreden over de werking van Lease a Bike. Ze zijn steeds even vriendelijk en behulpzaam. Alles werd heel goed uitgelegd en ze zorgden ervoor dat we heel snel onze fietsen konden gaan halen bij de fietswinkel. Een echte aanrader!
De Deugnietjes
Img Joeri testimonial orange
We zochten een partij die ons optimaal kon ontzorgen en die vonden we in Lease a Bike. Het platform vult de verwachtingen voorlopig helemaal in.
Joeri Welslau van STIHL
Guido Mees testimonial orange
Lease a Bike is het summum in fietsleasing. Er staat een topteam klaar voor alle werknemers die een fiets leasen.
Guido Mees

Waarom een racefiets?

Racefiets Mobile

Zo’n grote fan van de dunne banden dat je zelfs met de racefiets naar het werk rijdt? En ja, je hebt al een hele tijd een andere op het oog. Alleen de prijs van die nieuwe koersfiets houdt je tegen. Wel, goed nieuws, de aankoopprijs is niet langer een struikelblok, want ook een racefiets kan je leasen. En zo komt die droomfiets weer net een stapje dichterbij. 

Vind je droomfiets op Lease a Bike.

Racefiets leasen: waarom? 


Geen compromissen, via fietsleasing hoef je namelijk niet het hele bedrag in één keer op te hoesten. De maandelijks bijdrage die wordt afgehouden van je brutoloon kan variëren van amper 10 tot meer dan 100 EUR en wordt gespreid over 36 maanden. Na de leasingperiode kan je de koersfiets overnemen voor een restwaarde. Die bedraagt ongeveer 15% van de aankoopprijs.


De keuze van de racefiets hangt af van een aantal zaken, zoals:

  1. je maandloon
  2. de aankoopprijs van de fiets
  3. een eventuele bijdrage van je werkgever


Bovendien is een racefiets leasen via je werkgever bijzonder interessant, want de bijdrage die je betaalt, is vrijgesteld van bedrijfsvoorheffing en RSZ. Meer goed nieuws? Lease je een racefiets dan is die ook all-risk verzekerd tegen schade en diefstal. Pech onderweg? Check, ook dan reken je met een geleasde koersfiets op pechbijstand vanaf 1 kilometer van je huis. Met een aangekochte fiets sta je uiteraard zelf in voor deze kosten.


Dat je ook nog eens bijdraagt aan het milieu en je eigen gezondheid, is een extra drijfveer om de bedrijfswagen te ruilen voor de bedrijfsfiets. 


Racefiets leasen: welke? 


Wel, de keuze van je nieuwe koersfiets hangt helemaal af van jou. Ga je voor een racefiets met elektrische ondersteuning of steek je toch liever zelf een tandje bij. Het kan allebei. Wat wil je ermee gaan doen? Woon-werk van maandag tot vrijdag of maak je ook in je vrije tijd nog graag een ommetje? 


Let wel op, wettelijk gezien moet je de racefiets die je least ook voor je ritten naar het werk gebruiken. Enkel voor een ontspannende weekendrit kan niet. En zoals we al aangaven, speelt ook je maandelijkse budget een belangrijke rol bij het kiezen van je nieuwe racefiets. 


Niet makkelijk, begrijpen we al te goed. Lease a Bike helpt je daarom op weg. In enkele simpele muisklikken weet jij perfect welke racefiets past bij jou en je budget. 


Minder stress? Fiets naar je werk.

Wie van het werk naar huis fiets, komt ontspannen thuis. Dat blijkt uit een onderzoek bij 1.000 Vlaamse werknemers dat werd uitgevoerd in opdracht van Lease a Bike, een onderneming die fietsleasing aanbiedt aan bedrijven.

Wvdm Min

5 redenen om in 2022 een leasefiets te nemen

2021 heeft ons heel wat geleerd over de trends in het Belgische (lease)fietslandschap. Dit zijn onze favoriete observaties van het afgelopen jaar.

Pexels Blue Bird 7243021

Meer bewegen in het nieuwe jaar? Vraag een fiets aan je baas.

Wil je ook graag meer bewegen dit jaar? Vraag dan een leasefiets aan je baas. Voor meer dan de helft (59%) van de Vlaamse werknemers kan dit het extra duwtje in de rug zijn om vaker met de fiets naar het werk te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Lease a Bike bij 1.000 Vlaamse werknemers.

Wvdm Min

Vind je droomfiets

find dream bike