Top 6 elektrische fietsen

Geeft een duwtje in de rug om zo gemakkelijk en comfortabel naar je werk te gaan
Endeavour 5.B Advance+
Kalkhoff
Endeavour 5.B Advance+
Leaseprijs p/m vanaf
Prijs
€4.199
Bespaar ...
Bekijk meer
Endeavour 5.B Advance+
Kalkhoff
Endeavour 5.B Advance+
Leaseprijs p/m vanaf
Prijs
€4.199
Bespaar ...
Bekijk meer
Grenoble C8 HMB
Gazelle
Grenoble C8 HMB
Leaseprijs p/m vanaf
Prijs
€2.999
Bespaar ...
Bekijk meer
Grenoble C8 HMB
Gazelle
Grenoble C8 HMB
Leaseprijs p/m vanaf
Prijs
€2.999
Bespaar ...
Bekijk meer
Finez E-go Active
Batavus
Finez E-go Active
Leaseprijs p/m vanaf
Prijs
€2.499
Bespaar ...
Bekijk meer
Paris C7+ HMB
Gazelle
Paris C7+ HMB
Leaseprijs p/m vanaf
Prijs
€2.399
Bespaar ...
Bekijk meer

Waarom e-bike?

Vrouw Fiets

Woon-werk met een elektrische fiets? Goed idee. Want met zo’n e-bike zeg je vaarwel aan file- en parkeerstress. Ook langere afstanden of die laatste helling richting kantoor zijn met een elektrische fiets een fluitje van een cent. Dus keuze gemaakt. Alleen… de prijs, dat is een flinke hap uit je budget.


Voor je panikeert, hebben we goed nieuws: je kan een elektrische fiets leasen. Zo hoef je het volledige aankoopbedrag niet in één keer op tafel te leggen. Neen, je betaalt maandelijks een vast, laag bedrag voor het gebruik van de fiets, inclusief verzekering, service en onderhoud. Dat is win-win, want zo moet je geen compromissen te sluiten en ga je voor de e-bike van je dromen.


Meer goed nieuws? Na 36 maanden leasen, kan je de elektrische fiets overnemen aan restbedrag van ongeveer 15%. Of je least gewoon een nieuwe fiets. 

Ja, ik wil kennismaken met het Lease a Bike aanbod.

Elektrische fiets leasen: voor wie?


Elektrische fietsen zijn hot. Het lijkt wel of iedereen er tegenwoordig één heeft. Buiten jij dan? Tot voor kort dacht je misschien dat het niks voor jou was. Nu weet je wel beter. Want elk model heeft intussen een elektrische variant, van stads- tot racefiets, of zelfs gravelbike of mountainbike. Heerlijk dat extra duwtje in de rug. Zo vermijd je dat je badend in het zweet op kantoor aankomt op maandagochtend. En toch draag je bij aan een duurzame toekomst en je eigen gezondheid. 

Van werknemer of freelancer tot ondernemer, ook jij kan een fiets leasen. En voor elk van jullie is de bedrijfsfiets fiscaal een pak voordeliger dan de bedrijfswagen. Klinkt goed? Lees dan vooral verder.


Elektrische fiets: wat kost het?


Je elektrische fiets is fiscaal 100% aftrekbaar. En niet alleen de fiets, deze 100% regel geldt ook voor alle herstellingen en bepaalde toebehoren, zoals een helm of slot voor je elektrische fiets. Daarnaast kan je als werkgever je werknemers een belastingvrije fietsvergoeding van maximaal €0.25/km uitbetalen. En alsof dat nog niet genoeg is, betaal je op een bedrijfsfiets geen Voordeel Alle Aard (VAA) voor de kilometers die je in je vrije tijd aflegt. 

Maar wat kost dat nu een elektrische fiets leasen? De exacte prijs van je maandelijkse aflossing hangt af van de aard van de overeenkomst en het type fiets dat je kiest. Onze Lease a Bike calculator berekent het voor jou.


Elektrische fiets: leasen of kopen?


Een e-bike kopen of leasen, de keuze is aan jou. Bij een aankoop moet je het bedrag uiteraard in één keer ophoesten. Daarnaast sta je zelf in voor de servicekosten achteraf. Toch maar gaan voor de goedkopere versie in plaats van het topmodel? Wel, bij leasing is dat niet nodig. Dan ga je voor de elektrische fiets van je dromen. All inclusive! Want ook verzekering, service en verschillende onderhoudspakketten zijn inbegrepen in je maandelijkse leasebedrag. Need we say more?

Leasen als werknemer

Leasen als werkgever 


Elektrische fiets: welke? 


Nu je weet dat een elektrische fiets kan voor jou en wat de voordelen zijn, is het tijd om te kiezen. Ga je voor een gewone e-bike of een speedpedelec? Waar een elektrische fiets doorgaans ondersteuning biedt tot 25 km/uur, doet een speedpedelec dat tot 45 km /uur.  

Trek je de sportieve lijn van het weekend graag door tijdens je werkweek? Kan uiteraard ook. Een elektrische racefiets behoort eveneens tot de mogelijkheden. Of kies voor een e-gravelbike of e-MTB en pik ook tijdens je dagelijkse commute die leuke offroad trail mee van en naar het werk. 

Tijd om knopen door te hakken. Lease a Bike helpt je kiezen. 


Elektrische cargo- of bakfiets leasen


Kinderen afzetten op school voor je richting werk gaat. De hond meenemen tijdens de weekendrit. Boodschappen doen in de stad. Zoveel redenen waarom een gewone elektrische fiets voor jou niet voldoet. Dan is de elektrische cargo- of bakfiets vast iets voor jou. De ultieme familiefiets voor een veilige uitstap met je hele kroost. Check. Ook die kan je leasen in plaats van aankopen. Scheelt een flinke hap uit je budget. Wij regelen de administratieve winkel, zodat jij vol kan focussen op je gezin.

Onze top 6 elektrische bakfietsen vind je hier.

Toch nog vragen? Wij staan voor je klaar.

Wat anderen zeggen

De verhalen van werknemers die al kozen voor een leasefiets.

Img Deugnietjes testimonial orange
We zijn heel tevreden over de werking van Lease a Bike. Ze zijn steeds even vriendelijk en behulpzaam. Alles werd heel goed uitgelegd en ze zorgden ervoor dat we heel snel onze fietsen konden gaan halen bij de fietswinkel. Een echte aanrader!
De Deugnietjes
Img Joeri testimonial orange
We zochten een partij die ons optimaal kon ontzorgen en die vonden we in Lease a Bike. Het platform vult de verwachtingen voorlopig helemaal in.
Joeri Welslau van STIHL
Img Scott testimonial orange
Bij Lease a Bike werden wij telefonisch op een vriendelijke manier ontvangen door het team. Door de professionele aanpak kon ik na 3 dagen al fietsen!
Koen van Ronsijn Services
Nieuws

Kies ik voor een speedpedelec of een elektrische fiets?

Een speedpedelec en een elektrische fiets geven je net dat tikkeltje meer ondersteuning als je naar het werk fietst. Maar welke van die twee is de juiste keuze voor jou?

28 February 2022
Gazelle Ebike 24 Min

Droom jij ook van een e-bike? Dat hoeft je niet veel te kosten

Heb je je oog op een e-bike laten vallen? Dan ben je niet alleen. Een kwart van de Europeanen geeft aan dat ook zij voor een elektrische fiets zouden kiezen. Dankzij fietsleasing hoeft je dat bovendien niet veel te kosten.

12 November 2021 1 Minuten
Endeavour1 Kalkhoff 2021 13385 1

5 redenen om in 2022 een leasefiets te nemen

2021 heeft ons heel wat geleerd over de trends in het Belgische (lease)fietslandschap. Dit zijn onze favoriete observaties van het afgelopen jaar.

Pexels Blue Bird 7243021

Vind je droomfiets !

find dream bike