Miguel Saenz De Santa Maria Xi0uuqtehmu Unsplash
Terug naar overzicht

Ontdek de antwoorden op onze quizvragen

30 March 2022

Hoeveel mensen in Brussel zijn bereid om een wagen op te geven voor de fiets?

Juiste antwoord: 1 op de 3

In Brussel geeft 1 op de 3 aan dat ze één van de wagens binnen het gezin zouden wegdoen als ze een leasefiets zouden krijgen. Dat blijkt uit ons onderzoek van vorige maand. Dat is meer dan wat Vlamingen aangeven: daar zou 1 op de 5 hun auto voor een leasefiets inruilen.

Hoeveel CO2 spaarden we vorig jaar uit dankzij Lease a Bike-fietsen?

Juiste antwoord: 382 ton

Fietsen is de ecologisch verantwoorde keuze. Dankzij de leasefietsen van Lease a Bike bespaarden we in 2021 382 ton CO2! Dat is ongeveer evenveel als 50 Belgen op één jaar tijd uitstoten.

Hoeveel types fietsen kan je leasen via Lease a Bike?

Juiste antwoord: alle types, van stadsfiets tot elektrische mountainbike

Bij Lease a Bike heb je eindeloos veel keuzemogelijkheden voor je leasefiets. Droom je van een comfortabele elektrische fiets of van een avontuurlijke mountainbike? Of een bakfiets voor de kinderen? Als je fiets te koop is bij een van onze aangesloten fietshandelaren, kan je hem leasen.

Fietsleasing is fiscaal voordelig, maar hoe voordelig precies?

Juiste antwoord: 40% voordeliger dan kopen

Omdat je de leaseprijs van je fiets inruilt met een stukje van je brutoloon of je eindejaarspremie, betaal je geen belastingen op die kosten. Netto haal je er een voordeel van wel 40 procent uit. Met onze calculator bereken je wat jij bespaart met je leasefiets.

Hoeveel spaken heeft 90% van de fietswielen?

Juiste antwoord: 36

De spaken in je fietswielen dienen ervoor om je gewicht te dragen. Hoe meer gewicht je wiel moet dragen, hoe meer spaken er nodig zijn, anders breken ze. Het overgrote deel van de fietswielen (90 procent) heeft 36 spaken, wat meer dan 110 kilogram kan dragen.