Pexels Blue Bird 7243021
Terug naar overzicht

5 redenen om in 2022 een leasefiets te nemen

2021 heeft ons heel wat geleerd over de trends in het Belgische (lease)fietslandschap. Dit zijn onze favoriete observaties van het afgelopen jaar.

1. Het is de ecologische keuze

Fietsen is niet alleen leuk, maar ook de ecologisch verantwoorde keuze. Wist je dat we met de leasefietsen van Lease a Bike afgelopen jaar 382 ton CO2 hebben bespaard? Dat is ongeveer evenveel als 50 Belgen in 2021 hebben uitgestoot. Ook jij kan volgend jaar jouw steentje bijdragen door een leasefiets te nemen.

2. Fietsen voorkomt burn-out

“Wie na een werkdag een half uur matig tot intensief beweegt, heeft minder tot geen stress meer bij thuiskomst”, zegt Lode Godderis, professor arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven. “Door dit op een actieve manier - zoals al fietsend - te doen, werk je het stresshormoon gevoelig terug.”

3. Een duurdere fiets voor minder geld

E-bikes nemen toe in populariteit. Dat zien wij ook: afgelopen jaar koos maar liefst 60 procent van de werknemers voor een elektrische fiets op hun leasecontract. Bij Lease a Bike ben je helemaal vrij in de keuze van type en merk van fiets. Dat hoeft je bovendien niet veel te kosten.

4. Voor woon-werkverkeer en voor privégebruik

Met een leasefiets hoef je helemaal niet enkel naar het werk te fietsen, ook in je vrije tijd mag je je fiets gebruiken. De Belgische wetgeving schrijft voor dat je een leasefiets ‘regelmatig’ voor woon-werkverkeer moet gebruiken.

Dat treft, want we fietsen gemiddeld 10 kilometer naar het werk. In onze vrije tijd tellen die kilometers op: volgens bewegingsapp Strava zijn haar gebruikers in 2021 meer gaan fietsen en trappen ze er gemiddeld 16 kilometer per rit door. 

5. De overheid maakt fietsen toegankelijker

Betere infrastructuur, een plan voor meer kilometers fietssnelwegen en je fiets gemakkelijker meenemen op de trein of tram: het is een greep uit de initiatieven van de overheid om fietsen te stimuleren. Niets houdt je nog tegen om je met je splinternieuwe leasefiets te verplaatsen!