Endeavour1 Kalkhoff 2021 13385 1
Terug naar overzicht

Droom jij ook van een e-bike? Dat hoeft je niet veel te kosten

12 November 2021
1 Minuten

Ben jij aan een nieuwe fiets toe? Denk je daarbij aan een elektrische fiets? Dan ben je niet alleen. Een kwart van de Europeanen geeft in een onderzoek van fietsonderdelenproducent Shimano aan dat ook zij voor een e-bike zouden kiezen. Dankzij fietsleasing hoeft je dat bovendien niet veel te kosten.


Je verplaatsen, bewegen én je ecologische voetafdruk verkleinen: het zijn drie vliegen in één klap (of trap?) als je fietst. Met een elektrische fiets gaat dat allemaal ook wat vlotter. De deelnemers van het onderzoek geven uiteenlopende redenen aan waarom zij voor een e-bike zouden kiezen. Een groot deel vermeldt dat fietsen de groenere mobiliteitskeuze is, maar ook de auto en bijgevolg files vermijden, is een belangrijke drijfveer.


Een elektrische fiets is niet goedkoop. Het prijskaartje houdt meer dan de helft van de deelnemers tegen om de stap naar een elektrische fiets te zetten. Gelukkig hoeft geld niet tussen jou en jouw droomfiets te staan. Wist je dat een fiets leasen maar liefst 40 procent voordeliger is dan wanneer je hem aankoopt? Twee derde van onze klanten gingen je al voor en kozen voor een e-bike in hun leasecontract.


Je kosten en besparingen kun je alvast berekenen met onze calculator.