Schermafbeelding 2023 11 24 Om 1052 25
Terug naar overzicht

Team Jumbo-Visma vanaf 1 januari verder als Team Visma | Lease a Bike

Team Visma - Lease a Bike
1 January 2024
2 Minuten

Vanaf 1 januari 2024 gaan de drie wielerploegen van Team Jumbo-Visma verder als Team Visma | Lease a Bike. Visma en Lease a Bike hebben beiden een contract getekend als titelsponsor voor onbepaalde tijd.

Het Europese softwarebedrijf Visma was de afgelopen vijf jaar de tweede titelsponsor van het wielerteam. Lease a Bike sloot zich per 1 januari 2023 als subsponsor aan bij de wielerformatie. Vanaf 1 januari sieren beide bedrijven de borst van alle renners en is Team Visma | Lease a Bike een feit.

Algemeen directeur Richard Plugge is blij met de twee titelsponsoren. “Met trots bevestig ik de nieuwe overeenkomsten met Visma en Lease a Bike, twee sterke internationale bedrijven waarmee we al geruime tijd een uitstekende relatie hebben. Die samenwerking heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld en daardoor kunnen we nu opnieuw een grote stap voorwaarts maken. Dankzij Visma en Lease a Bike beschikt het team over de middelen om zich verder te ontwikkelen en verbeteren. We hebben in het afgelopen jaar opnieuw bewezen dat we samen in staat zijn om te groeien en successen te boeken. Dat is ook op de lange termijn ons gezamenlijke doel.”

"DANKZIJ VISMA EN LEASE A BIKE BESCHIKT HET TEAM OVER DE MIDDELEN OM ZICH VERDER TE ONTWIKKELEN EN VERBETEREN"

ALGEMEEN DIRECTEUR RICHARD PLUGGE

Merete Hverven, CEO van Visma: “Ik ben heel verheugd dat we onze langdurige en succesvolle samenwerking met de beste wielerploeg ter wereld, die verder zal gaan als Team Visma | Lease a Bike, voortzetten. De renners van de ploeg hebben de toppen van hun kunnen bereikt door ongekend veel inzet en toewijding te tonen en door goed samen te werken. Waarden die ook passen bij Visma en waarmee we graag geassocieerd worden. Als een van Europa’s meest toonaangevende softwarebedrijven zullen we het team blijven voorzien van oplossingen die hen helpen om hun sportieve en zakelijke prestaties te verbeteren.”

“De missie van Lease a Bike is om mensen te inspireren om te gaan fietsen. Als sport, voor woon-werkverkeer en in het dagelijks leven”, zegt Ward Matser, managing director van Lease a Bike. “En wat is een betere manier om deze boodschap te verspreiden dan via een inspirerende wielerploeg? We willen mensen aanmoedigen om gezonder en duurzamer te leven en zien Team Visma | Lease a Bike als een manier om hieraan bij te dragen. We zijn al succesvol in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk en we breiden uit naar andere landen in Europa en naar de VS. We geloven in innovatie, het ontwikkelen van talent en het elke dag een beetje beter doen. Deze visie delen we met het team."

Naast via Lease a Bike zet Pon de samenwerking met de wielerploeg voort via de merken Cervélo, Škoda, Nimbl, Reserve Wheels, MAN en BBB Cycling.

Op donderdag 21 december presenteert Team Visma | Lease a Bike haar renners, hoofddoelen en nieuwe huisstijl aan de media en partners in Move Amsterdam.