Terug naar overzicht

Kopen versus leasen

11 November 2020
1 Minuten

Een elektrische fiets biedt veel voordelen. Zeker als je hem gebruikt voor het pendelen. Neem je de fiets naar het werk, dan vermijd je files, werk je aan je gezondheid en werk je mee aan een beter milieu. Helaas kan de aankoopprijs van zo’n elektrische fiets snel oplopen tot een paar duizend euro. Ga je voor een speed pedelec, ook wel high speed e-bike genoemd, dan ben je al snel tussen de € 5.000 en € 10.000 kwijt.

Leasing is the future

Fietsleasen heeft talloze voordelen. Neem nu het fiscale aspect. Via LEASE A BIKE zoek je je droomfiets uit met een fiscaal voordeel tot wel 40% ten opzichte van de aankoop van een nieuwe fiets. Als je werkgever meebetaalt of je een kilometervergoeding ontvangt, dan kan je voordeel oplopen tot wel 100%! Je betaalt bovendien geen voordeel aller aard wanneer je de leasefiets regelmatig gebruikt voor woon-werkverkeer, zoals bij het leasen van een wagen.

Leasefiets overnemen

Bij een leasing betaal je maandelijks een laag, vast bedrag. Na afloop van het contract kun je de fiets voordelig overnemen, voor ongeveer 15% van de nieuwwaarde. Anders dan bij het aankopen van een fiets, is je leasefiets altijd inclusief onderhoud, verzekering en pechbijstand. Kies je voor het premium pakket? Dan zijn er nooit extra kosten voor onderhoud en reparaties!Tenslotte kan je kiezen uit alle type fietsen en fietsmerken bij meer dan 300 lokale fietsenwinkels. Keuzestress?

Ben je overtuigd? Heb je nog vragen? Neem gerust contact op, wij helpen je graag verder.