Endeavour1 Kalkhoff 2021 13385 1
Terug naar overzicht

“Met Lease a Bike opereren we makkelijk over landsgrenzen heen”

2 Minuten

Boels Rental is één van Europa’s grootste verhuurbedrijven. In zowel machineverhuur als specialistische verhuur. Het Sittardse familiebedrijf is ondertusseninmiddels actief in 18 landen en telt 7.000 medewerkers. Zij blijven fit en vitaal dankzij een stadsfiets, e-bike of speedpedelec via de fietsregeling van Lease a Bike. “Net als Boels is Lease a Bike in steeds meer landen actief, dat maakt het voor ons dé ideale partner”, aldus Carlon Steijvers, Senior HR Officer bij Boels.De leasefiets is voor werkgevers een uitstekende manier om de medewerkerstevredenheid verder te verhogen. Dankzij het fiscale voordeel wordt een gloednieuwe fiets of e-bike een stuk betaalbaarder, zeker omdat je de aanschaf spreidt over 36 leasetermijnen. En wel zo overzichtelijk: alle onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen. De leasefiets stimuleert bovenal om meer te bewegen. Of dat nu woon-werkkilometers zijn of privé. Het resultaat: fitte en vitale werknemers.


Een fietsregeling zonder omkijken

Het zijn precies de redenen waarom Boels een fietsregeling startte. Maar het verhuurbedrijf had meer eisen. De leasefietsaanbieder waarmee zij wilde samenwerken moest een echte partner zijn. Eentje die – net als zij - ook internationaal actief is. En die bovendien een fietsregeling kon aanbieden, zonder dat de HR-afdeling overuren maakt. Carlon Steijvers, Senior HR Officer bij Boels op het hoofdkantoor in Sittard: “Als je 7.000 medewerkers hebt werken, verdeeld over Boels en Cramo, dan wil je niet dat een leaseregeling je als organisatie veel tijd kost. We zochten een aanbieder die het proces van aanvraag van de fietsen volledig heeft gedigitaliseerd.” 


Kennis van de lokale markt

Boels vond in Lease a Bike een goede match. “Alles verloopt via één online platform. Van het aanmelden voor de fietsregeling tot het afsluiten van het leasecontract”, zegt Steijvers. “Een groot pluspunt is dat Lease a Bike in meerdere landen actief is en ook nog eens in de landen waar wij veel werknemers hebben zitten: Duitsland, België en Nederland.” Binnenkort komt daar Oostenrijk bij, een land waar zowel Boels als Lease a Bike naam maken. “Lease a Bike weet in al die landen de weg, en dat scheelt enorm. Ze kennen de wet- en regelgeving rondom de leasefiets en hebben er hun eigen uitgebreide netwerk aan fietsenwinkels. Ze regelen alles bij de uitrol van een fietsregeling in een nieuwe regio, zelfs de communicatie.”


Fietsen als goed alternatief voor de auto

Onder de fietsende collega’s is er veel vraag naar de fietsregeling, helemaal nu de brandstofenzineprijzen flink zijn opgelopen. Als extra stimulans verhoogde Boels de bestedingslimiet binnen de fietsregeling, zodat snelle speed-pedelecs er voortaan ook binnen vallen. Carlon Steijvers: “De leasefiets is voor velen een serieus alternatief voor de auto, zeker als je op maximaal 25 kilometer van het werk woont.” Ze prijst Lease a Bike om haar brede aanbod van type fietsen en merken, zodat er voor elke werknemers een fiets van zijn voorkeur is. “Een collega koos voor een bakfiets en een andere voor een mountainbike. Je moet regelmatig met je fiets naar kantoor komen, maar mag het natuurlijk ook steeds in je privétijd gebruiken.”

Benieuwd naar meer? Zet de eerste stap naar fietsleasing.