Week Van De Mobiliteit
Terug naar overzicht

Goed op weg tijdens de Week van de Mobiliteit? Met de fiets!

1 September 2020
2 Minuten

Ook dit jaar vindt de Week van de Mobiliteit plaats van 16 september tot 22 september en deze keer is LEASE A BIKE een trotse sponsor van dit project. Net als de organisatoren van de Week van de Mobiliteit willen we een lans breken voor duurzame mobiliteit en dat doen we door fietsleasing zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle werknemers in België!

Hoe verplaatsen we ons nu best? Die vraag stelden we ons de afgelopen maanden allemaal wel eens. Nu zet ook de Week van de Mobiliteit ons aan het denken over duurzame mobiliteit. Voor veel mensen is de fiets een goede oplossing: niet alleen je eigen gezondheid, maar ook die van je omgeving en het milieu baten erbij wanneer je fietst.

Tijdens de Week van de Mobiliteit kan je meedoen aan Car Free Day op donderdag 17 september. Pendel je dagelijks naar het werk? Kies dan op deze dag voor een ander vervoersmiddel dan de auto.

Op Autoloze zondag, die doorgaat op 2O september, geniet je van een dagje autorust. Bovendien wordt het nog heerlijk zomers weer. Stap op de fiets en beleef je stad of dorp op een andere manier!

Dinsdag 22 september is de laatste dag van de week en Nationale Telewerkdag. Zelfs als je niet op weg moet naar je werk, kan je nog steeds je leasefiets inzetten. Die mag je immers ook privé gebruiken. Fiets dus eens een rondje tijdens je middagpauze, of neem de fiets naar de winkel. Ook zo zet jij in op duurzame mobiliteit.

Wist je dat…

… je minder vaak ziek bent als je regelmatig met de fiets naar je werk gaat, dan wanneer je met de auto gaat? Dit heeft een goede invloed op je eigen gezondheid, maar ook op de economie!

… je met een elektrische fiets het milieu 50 keer minder belast dan met de auto? 

… dat meer fietsen een grote maatschappelijke impact heeft? De baten liggen 7 tot 19 maal hoger liggen dan de kosten als we kijken naar de gezondheid.

… als je 8 kilometer aflegt met een elektrische fiets, je zo’n 750 kilo CO2-uitstoot bespaart in vergelijking met een auto?

De fiets heeft veel voordelen, niet enkel voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Bovendien hoeft een fiets je niet veel te kosten. Dankzij fietsleasing krijg je een fiscaal voordeel van gemiddeld 40%. Zo ligt duurzame mobiliteit voor elke werknemer binnen handbereik.

Ben je werkgever of zelfstandige? Zet dan hier de eerste stap naar een duurzamer mobiliteitsbeleid.

Ben je werknemer? Dan helpen we je graag op de bedrijfsfiets.

Bronnen: SDWorxOmgeving VlaanderenSantanderMVO Vlaanderen