Schermafbeelding 2024 04 30 Om 1006 22
Terug naar overzicht

Lease a Bike verlegt grenzen

Mobiliteit
2 May 2024
2 Minuten

Wereldwijd meer mensen op de fiets krijgen, dat is onze missie. En neem dat gerust letterlijk, want na Europa is nu ook de VS aan de beurt. 

Wielrennen zit in de lift, als vaandeldragers van de fiets, zijn we dan ook de trotse hoofdsponsor van 's werelds meest toonaangevende wielerploeg Team Visma | Lease a Bike, dat vorig jaar de drie grootste etappekoersen in de wielersport won: Tour de France, Giro d'Italia en Vuelta a España. Dat die laatste gewonnen werd door de Amerikaanse renner Sepp Kuss maakt het verhaal helemaal af. 

Lease a Bike bouwt aan duurzamere toekomst in de VS

"Onze lancering in de VS is een spannende stap om fietsen toegankelijker te maken voor Amerikaanse werknemers. Ik ben ervan overtuigd dat ons leaseprogramma voor bedrijfsfietsen voorziet in een essentiële behoefte van zowel werknemers, werkgevers als overheden. In samenwerking met lokale fietsenwinkels bieden we een zeer breed scala aan fietsen die woon-werkverkeer snel, gemakkelijk en gezond maken. Ik weet zeker dat we met Lease a Bike met ons innovatieve programma kunnen bijdragen aan een groener woon-werkverkeer en een gezondere levensstijl," aldus Milou Smeets, President van Lease a Bike United States.

De stap naar de States, te starten in Californië, wordt ondersteund door een strategisch partnerschap met Volkswagen Financial Services (VWFS) en mobiliteitsgigant Pon Holdings. VWFS heeft als leasinggrootmacht reeds een aanzienlijke aanwezigheid in de VS via Volkswagen Credit Inc. Pon Holdings staat dan weer gekend om zijn gerenommeerde fietsmerken als Cannondale, Cervélo, Mongoose en Santa Cruz.

Lease a Bike maakt het nu ook aan de overkant van de grote plas mogelijk voor werknemers om hun droomfiets te kiezen en het plezier van het fietsen te (her)ontdekken. Daarnaast biedt het werkgevers een geautomatiseerd fietsleaseplatform dat het hele proces uit handen neemt. Tel daarbij de expertise van lokale fietsenwinkels en je krijgt een winnende combinatie. En zo vormen wereldwijde expertise en lokale kennis een solide basis om samen verder te bouwen aan een duurzamere toekomst… op de fiets natuurlijk. 

Blik op Scandinavië

Het nieuwe avontuur in de VS haalt de aandacht van Europa niet weg, wel integendeel, want ook hier verruimen we onze blik, met name in Zweden. Daar wordt BusinessBike namelijk Lease a Bike. Een strategische stap, zodat na de Duitsers, de Belgen, de Nederlanders en de Oostenrijkers, nu ook de Zweden van alle voordelen kunnen genieten van ons internationale fietsleaseplan. 

"We kijken ernaar uit om bedrijven en werknemers in Zweden de vrijheid te blijven bieden om te kiezen uit fietsen, merken, modellen en dealers, maar nu als Lease a Bike. Onze bestaande klanten zullen alles herkennen - een fiets leasen blijft net zo gemakkelijk als fietsen,” volgens Daniel Fathi-Najafi, Country Manager bij Lease a Bike.

En zo verleggen wij weer grenzen voor een duurzamere mobiliteit. Join the ride!