Endeavour1 Kalkhoff 2021 13436 1
Terug naar overzicht

Leasen versus huren

1 Minuten

In het vorige artikel gingen we dieper in op de verschillen tussen een fiets kopen of leasen. Een andere mogelijkheid is huren. Wil je nu je droomfiets liever huren of toch eerder leasen? In dit artikel helpen we je de beste keuze te maken.

Huren van een fiets

Je fiets huren, wat houdt dat precies in? Huren doe je meestal op korte termijn. Je dient de fiets (soms zelfs lang) op voorhand te reserveren en achteraf is (meestal) geen aankoop mogelijk. De fiets is met andere woorden niet van jou, de modelkeuze is beperkt en je fiets is al zeker niet op maat. Ook het onderhoud is niet inbegrepen, waardoor je dus al snel slijtage oploopt bij langdurig gebruik en de kosten snel kunnen oplopen.

Extralegaal voordeel van een leasefiets

Bij het leasen van een fiets, kan je deze tijdens de leaseperiode gebruiken en achteraf voor 15% van de waarde overkopen. Een goede deal dus! Het biedt je als werknemer een interessant extralegaal voordeel. Bovendien heb je recht op volledige service en keuze uit alle modellen. Daarboven zijn er nog talloze andere voordelen van fietsleasen, zoals de bijdrage aan een groen mobiliteitsbeleid, besparing op parkeerkosten, …

Fietsleasen is dus voordelig voor werknemer én werkgever! Waar wacht jij nog op?