Vrouw Fiets
Terug naar overzicht

Lease a Bike start samenwerking met nieuw initiatief van Food- en facilitiesgigant Aramark: Aramark Vitality Services in Nederland en Belgie.

2 Minuten

Nieuw initiatief met de focus op ‘thuiswerkgevers’ en thuiswerkers


Thuiswerken zal ook na het wegebben van de pandemie voor veel bedrijven en hun medewerkers een structureel onderdeel zijn van het werkend bestaan. Kantoren worden meer een plek van ontmoeting en overleg. Dit heeft consequenties voor de omgang voor werkgevers met hun medewerkers én de manier waarop medewerkers zichzelf moeten motiveren en hun gezondheid op peil moeten houden. Met Aramark Vitality Services vinden Aramark en Lease a Bike elkaar hierin als partner.


Gemak & Vitaliteit aan huis


Aramark Vitality Services biedt ‘thuiswerkgevers’ abonnementen aan waarmee hun thuiswerkers kunnen investeren in een gezonde levensstijl en de druk vanuit de privésituatie kunnen verminderen. De thuiswerkers zitten daardoor beter in hun vel, hebben meer energie en kunnen zich beter concentreren. De leasefiets behoort samen met gezonde-maaltijdboxen, vitaliteits- en immuniteitstests, adviezen voor een gezondere leefstijl en natuurlijke voedingssupplementen tot de vitaliteitservices . Daarnaast is er aandacht voor de organisatie van de thuiswerkplek én kunnen thuiswerkers huishoudelijke taken en klussen in en om het huis uitbesteden aan professionals. Dit alles onder het motto ‘Energize your People’.


Lease a bike - de ideale partner


Uit onderzoek onder de berijders van Lease a Bike blijkt dat 75 % van medewerkers met een leasefiets meer privé gaat fietsen. Voor werkgevers een ideale mogelijkheid om eenvoudig, snel en kostenneutraal een zakelijke lease fiets te faciliteren aan de thuiswerker via Aramark Vitality Service. 

Frequente fietsers zijn immers productiever en minder vaak ziek. Tevens draag je als werkgever bij aan een duurzamere wereld en is de lease fiets een gewilde secundaire voorwaarden. En bepaal je als werkgever of je een bijdrage doet aan de leasefiets of de regeling enkel faciliteert voor de medewerkers. 


Voordelen van de leasefiets


Het voordeel van leasen is dat een eenmalige hoge uitgave wordt omzeild. Best een luxe, want een populaire e-bike is een behoorlijke uitgave. De zakelijke leasefiets is wel 35% voordeliger dan kopen doordat het bedrag wordt in gehouden op het salaris van de medewerkers. Bij een van de 1700 aangesloten fietsendealers in Nederland en België kan de medewerker een fiets naar keuze uitzoeken, dit kan een e-bike, mountainbike of wielrenfiets zijn. En doordat de kosten voor onderhoud, reparatie en verzekering zijn inbegrepen in het lease bedrag is de thuiswerker volledig ontzorgt met een zakelijke lease fiets. 


Samenwerking tussen gerenommeerde partijen


Aramark werkt naast Lease a Bike met gerenommeerde partijen als Staples, CED, Just2BFit en Trixxo. 

Stijn Crombe, CEO Benelux van Aramark: “Het is goed om te merken dat zulke partijen net als wij inzien dat we te maken hebben met een nieuwe realiteit. De manier van werken is anders, de relatie tussen werkgever en werknemer verandert, en de thuiswerker zal ook op de langere termijn het enthousiasme over deze veranderingen vast moeten houden. Een vitaal leven en een goede werk-privébalans zijn daarin cruciaal. Dáár willen we aan bijdragen.”

Meer weten? Neem contact met ons op.