Lab Ci Social Terugnaarwerk Be Nl 1200x628px 01
Terug naar overzicht

Flexibel met de fiets naar het werk

13 September 2021
1 Minuten

Telewerken is dan wel niet meer verplicht, maar de coronapandemie heeft de deur naar een of meerdere dagen per week thuiswerken opengezet. Op de dagen dat je wel naar kantoor gaat, kun je die verplaatsing met de fiets maken. Het goede nieuws: als je werkgever een fietsvergoeding uitkeert, mag je van het vereiste aantal dagen afwijken in de fietspolicy om die te ontvangen.


Keek jij er naar uit om je collega’s eindelijk weer terug te zien in de vergaderzaal in plaats van op je kleine computerscherm? Sinds 1 september is telewerken niet meer verplicht in Vlaanderen en Wallonië, in Brussel blijft het aanbevolen. Toch hoef je nog niet meteen afscheid nemen van je extra uurtje slaap: thuiswerken zal niet helemaal verdwijnen. Arbeidsexperten pleiten voor een systeem van twee dagen thuiswerk en drie dagen op kantoor.


Een flexibel systeem waar jij thuiswerk met werk op kantoor afwisselt, kun je perfect combineren met een leasefiets. De fiets kan zo jouw vervoersmiddel naar voorkeur worden. Met goed weer fiets jij naar het werk, bij slecht weer blijf je gezellig thuis met je leasefiets. Een fietstocht naar het werk maakt je fitter en zorgt ervoor dat je je dag met een frisse blik ingaat.


Vergoedt jouw werkgever je voor de kilometers die je er met de fiets doortrapt als je naar het werk gaat? Omdat iedereen nu wat minder regelmatig naar kantoor gaat, hoef je niet meer het aantal dagen fietsen die in de fietspolicy zijn afgesproken. De kilometervergoeding die je werkgever tussenkomt, ontvang je sowieso.