Image From Ios 3
Terug naar overzicht

“Fietsen in de natuur als de zon schijnt, daar word ik gelukkig van”

3 June 2022

3 juni is Wereldfietsdag, de dag waarop de VN de voordelen van fietsen promoot. Lease a Bike moet je er niet van overtuigen dat fietsen gezond, leuk en ontspannend is. Vijf collega’s vertellen waarom zij zo graag fietsen.

Nathan (Dealer Account Manager)

“Thuis heb ik vijf fietsen staan: een mountainbike die ik lease, een koersfiets en drie oude stadsfietsen. Ik gebruik mijn fietsen wekelijks. Het is mijn favoriete vervoersmiddel in Brussel, maar ik ga ook graag ritjes maken met de koersfiets of een weekend weg met mijn mountainbike. Fietsen is vrijheid, zeker als ik het met de auto vergelijk. Je verliest er minder tijd mee, je moet geen parking zoeken en betalen én je beweegt. Mijn droomfiets is een Standert koersfiets, omdat die een tijdloos design heeft met een moderne afmontering. Ik hou wel van fietsen die de looks van vroeger behouden. Voor mij hoeft een fiets niet te blinken of gouden onderdelen te hebben.”

Astrid (Marketing Manager)

“Ik gebruik mijn fiets minstens vier keer per week. Thuis heb ik drie fietsen staan: een gewone stadsfiets, een plooifiets en mijn elektrische leasefiets, een Kalkhoff. Die laatste gebruik ik het vaakst omdat het mijn hoofdvervoersmiddel is en ik daardoor minder rekening moet houden met heuvels. In Brussel is het ook bevredigend om de auto’s voorbij te fietsen die in de file te staan. Weet je waar ik echt gelukkig van word? Als ik ergens in de natuur fiets wanneer het zonnetje schijnt. Dat mag voor mij eindeloos blijven duren.”


Anthea (Operationsmedewerker)

“Vroeger nam ik altijd de fiets naar het werk en fietste dus elke dag 30 kilometer. Nu fiets ik veel minder, maar ik mis het wel, omdat ik altijd ontspannen op het werk of thuis toekwam. De kilometervergoeding is ook een pluspunt. Binnenkort ga ik een Cervélo Aspero leasen, een gravelbike. Een fiets heeft meer voordelen dan het openbaar vervoer, je moet bijvoorbeeld geen rekening houden met wachttijden. Je hebt ook veel meer vrijheid, bijvoorbeeld als je onderweg iets tegenkomt waar je even wilt stoppen. Een droomfiets heb ik niet echt: ik rijd graag met elk type fiets, maar wel het liefst niet-elektrisch.”

Laurien (Operationsmedewerker)

“Lang geleden heb ik een heupblessure opgelopen, waardoor ik niet kon fietsen. Sinds kort ben ik dat stilaan opnieuw aan het opbouwen. Ik fiets nu twee à drie keer per week om te bewegen, omdat ik op mijn job veel zit. Fietsen betekent voor mij ontspanning. Je ziet nog eens iets van de natuur en ontdekt je streek. Mijn droomfiets is een koersfiets van Cervélo of een Trek US Postal, hoewel je die laatste niet meer vindt. Mijn papa had er zo eentje en dat is nostalgie voor mij.”

Nena (Marketing- en Operationsmedewerker)

“Binnen Brussel, waar ik woon, verplaats ik mij bijna uitsluitend met mijn stadsfiets. Ik ga ermee boodschappen doen, ik fiets naar de muziekschool en naar vrienden. De fiets is voor mij de meest praktische en de goedkoopste keuze. Wandelen vind ik te traag en met het openbaar vervoer ben ik vaak veel langer onderweg. Dat ik dankzij het fietsen ook beweeg, is mooi meegenomen. Nu fiets ik zonder motor, maar mijn droomfiets is wel een elektrische fiets. De paar keren dat ik op een e-bike heb gereden, stond ik er versteld van hoe moeiteloos en aangenaam dat was.”