Gettyimages 1192107982
Terug naar overzicht

De vijf voordelen voor jou

1 March 2020
2 Minuten

Een fiets leasen via je werkgever is tegenwoordig erg simpel en kan veel voordelen opleveren. Maar naast eenvoud en kostenbesparing zijn er nog veel meer goede redenen om te gaan fietsen.

 #1 Omzeil de files

De krantenkoppen staan er vol mee. Reizigers in Brussels moesten in 2019 gemiddeld 38% aan hun reistijd toevoegen. Ook steden als Bergen (34%), Antwerpen (32%), Gent (24%) en Luik (20%) zien een stijging van de gemiddelde reistijd. Hoe kunnen we deze files verminderen? We moeten ons focussen op alternatieven. Brussel investeert in fietspaden en probeert meer mensen op de fiets te krijgen. Steeds meer werknemers ontdekken daarom de bedrijfsfiets als alternatief. 

#2 Bespaar op je reiskosten

Een fiets of elektrische fiets leasen kan je veel besparing opleveren. Het maandelijkse leasetarief kan afgetrokken worden van het brutosalaris. Zo loopt het voordeel tegenover de nieuwprijs op tot wel 40 procent, zelfs als je werkgever niets bijdraagt. En hoe meer jij fietst, hoe meer fietsvergoeding je ontvangt.

#3 Trap je gezond

Minimaal een half uurtje bewegen per dag is noodzakelijk om fit en gezond te blijven, maar de tijd daarvoor ontbreekt vaak. Als je elke dag heen en weer naar kantoor fietst, heb je je dagelijkse beweeg minuten waarschijnlijk al te pakken. Je komt vol energie aan op kantoor, maak je hoofd leeg op weg naar huis en je hoeft in de avond niet meer naar de sportschool.

#4 Wees goed voor het milieu

Meer dan 1 op 10 werknemers (13,4 procent) in België neemt naar het werk geregeld de fiets. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 5 jaar geleden. Dit blijkt uit cijfers van Acerta. Gemiddeld fietst men 9,4 km naar het werk, dat is ruim 2 km meer dan 5 jaar geleden. Door met de fiets naar het werk te gaan, zorgen we voor minder uitstoot van broeikasgassen en minder lawaai vervuiling. Elke fietser is bovendien ook een auto minder in de file.

#5 De infrastructuur verbeterd

De overheid heeft in het regeerakkoord vastgelegd dat er 300 miljoen euro beschikbaar is voor de aanleg of aanpassingen van snelfietsroutes en fietsenstallingen in België. Zo’n snelfietsroute is een extra breed fietspad met zo min mogelijk obstakels. Stoplichten en kruisingen ontbreken nagenoeg.