Stap op je droomfiets

... en bespaar zo'n 40% vergeleken met kopen.

Img Ultimatespeedsaturnbluemat
Ultimate Speed
Speedpedelec €4.199
Img Ua42cargo
Urban Arrow
Elektrische bakfiets €4.390
Img Ultimatec8plushmbchampionred
Gazelle C8+HMB
E-bike €3.299
Maandelijkste kost
-
Wat bespaar je t.o.v. aankopen
-
Bereken wat je bespaart

Calculator

Kies calculator
Zelfstandige als bedrijfsleider
Eenmanszaak
Kies een type fiets
Consumentenadviesprijs
Bruto maandloon
Ik fiets
km per maand
Onderhoud- en verzekeringspakket
Tot €100
Tot €150
Ongelimiteerd
Oud nettoloon
- -
Nieuw nettoloon
- =
Maandelijkse kosten
- 
Incl. Onderhoud- en verzekeringspakket:

Totale besparing
- 
Toon het calculator-overzicht
Zonder leasefiets
Met een leasefiets
Brutoloon
-
-
Leaseprijs
(Incl. onderhoud- en verzekeringskosten)
Standaard
Premium
-
-
Nieuw brutoloon
-
-
Voorheffing
-
-
Bijzondere bijdrage
-
-
Nettoloon
-
-
Dankzij het fiscaal voordeel bedraagt de nettokost van je leasefiets per maand slechts:
-
Incl. Onderhoud- en verzekeringspakket: -
Totale besparing in vergelijking met een privé-aankoop
Zonder leasefiets
Met een leasefiets
Fiets
-
-
Incl. onderhoud- en verzekeringskosten
-
-
Geschatte aankoopprijs na 36 maanden
De fiets kopen?
Nee
Ja
-
-
Totale kosten inclusief onderhoud en verzekering
-
-
Totale besparing
-
-% vergeleken met kopen
Ontvang je berekening

Wil je je berekening ontvangen per mail?

In orde! We hebben je de berekening opgestuurd.
Vul een geldig e-mailadres in
Versturen
Deze calculator is gebaseerd op Belgische belastinginformatie en geeft een indicatie zonder garantie op een volledig correcte uitkomst. De persoonlijke situatie, zoals het aantal kinderen en burgerlijke staat, kunnen invloed hebben op het netto loon. De berekening kan dus in enkele gevallen afwijken van het uiteindelijk te betalen bedrag. Lease a Bike staat niet in voor toekomstige wijzigingen van het belastingstelsel.

Ik heb nog een vraag
Contacteer ons
Laat het je werkgever weten
Hoe werkt fietsleasing?

Jouw werkgever kan jou een fiets ter beschikking stellen via loonruil, het zogenoemde 'cafetariaplan'. Via dit cafetariaplan kunnen jij en je werkgever ervoor kiezen om bepaalde verloningselementen, zoals een gedeelte van de bonus, het brutosalaris, de 13de maand, enzovoort, inruilen voor het verkrijgen van een fiets.

Welke fietsen kan je leasen?

Bij Lease a Bike kan je elke fiets uitkiezen vanaf €499, zolang deze maar twee wielen heeft. Dat mag een stevige stadsfiets of snelle elektrische fiets zijn, maar net zo gemakkelijk kies je voor een mountainbike, koersfiets of zelfs een speed-pedelec. En wel zo leuk: je hebt vrije keuze uit alle merken.

Geldt er een voordeel van alle aard voor de leasefiets?

Er geldt geen voordeel van alle aard indien de fiets regelmatig wordt gebruikt voor het woon-werkverkeer.

Hoe zit het met belastingen en sociale zekerheid?

Indien de fiets "regelmatig" wordt gebruikt voor woon-werkverkeer is de fiets vrijgesteld van belastingen en sociale zekerheid voor zowel de werknemer als voor de werkgever.

Wat is het bruto/netto voordeel?

Indien je werkgever niet het volledige leasebedrag kan of wil betalen, dan kan je als werknemer de leasekosten (inclusief onderhoud en verzekeringspakket) betalen met bijvoorbeeld jouw brutosalaris. Afhankelijk van jouw belastingschaal heb je dan van een fiscaal voordeel van minimaal 40% t.o.v. een aankoop. In onze calculator kan je berekenen wat de kosten en besparingen van een leasefiets zijn.

Ben ik de eigenaar van de fiets gedurende de leaseperiode?

Nee, gedurende de gehele leaseperiode is de leasemaatschappij eigenaar van de fiets. Na het einde van de looptijd (36 maanden) kun je de fiets wel voordelig overnemen en wordt hij helemaal de jouwe.

Hoe zit het met de fietsvergoeding?

Jouw werkgever mag jou een onbelaste fietsvergoeding van max €0,35 geven per gefietste kilometer die jij aflegt in het woon-werkverkeer. Fietsleasing en een fietsvergoeding staan los van elkaar, dus je werkgever is niet verplicht om ze te combineren.

Hoe kan ik betalen voor de leasefiets?

Via een cafetariaplan kan je ervoor kiezen om (een deel van) het leasebedrag betalen door zelf vrijwillig tijdelijk verloningselementen uit te ruilen.

Een aantal voorbeelden van die verloningselementen zijn:

  • 13de maand
  • Brutosalaris
  • Downgrade van de bedrijfswagen
  • Bonus


Waar kan ik terecht voor de aanschaf van een fiets?

Bij Lease a Bike heb je keuze uit ruim 450 fietshandelaren door het gehele land. Je kiest je fiets dus uit bij een fietshandelaar naar keuze. Dit kan de lokale winkel om de hoek zijn, maar ook een speciaalzaak ergens in het land. Ook voor onderhoud kan je bij al deze fietshandelaren terecht. Wil je weten welke fietshandelaar bij jou in de buurt zit? Zoek dan eenvoudig via onze dealer locator.

Kan ik zelf bijbetalen voor een leasefiets?

Nee, vanuit de werkgever heb je een maximaal bedrag toegewezen. Dit is het budget waarbinnen jij een fiets moet kiezen. Wil je een duurdere fiets, dan kan je je werkgever vragen om het budget te verhogen.

Wat zijn de mogelijkheden met betrekking tot verzekering & onderhoud?

Alle contracten die via Lease a Bike worden afgesloten zijn standaard voorzien van allrisk verzekering (geen franchise) en 24/7 pechhulp voor onderweg.

Je hebt de keuze uit drie onderhoudspakketten:

1. Basis - Dekt tot €100 aan reparaties en onderhoud per jaar 

2. Standaard - Dekt tot €150 aan reparaties en onderhoud per jaar 

3. Premium - Dekt alle reparaties en onderhoud zonder limiet 

Speed pedelec pakket - Dekt tot €300 aan reparaties en onderhoud per jaarKan je accessoires bij je fiets leasen?

Ja, dat kan. Alles wat aan een fiets bevestigd kan worden mag je mee leasen. Een helm en slot kan je sowieso nemen. Kledij, fietscomputers, drinkbussen en andere losse accessoires kan je niet mee leasen.

Wat gebeurt er als het leasecontract na 36 maanden eindigt?

Lease a Bike doet je aan het einde van de looptijd een aanbod om de fiets voor ongeveer 15% van de nieuwwaarde over te nemen. Het exacte bedrag is op voorhand niet vast te stellen want dat is afhankelijk van de uiteindelijke staat van je fiets. Indien je geen interesse hebt in het overnemen van de fiets, dan neemt Lease a Bike de fiets kosteloos terug. Er zit hier dus nooit een risico voor je aan verbonden.

Wat zijn de kosten voor een werknemer bij Lease a Bike?

Met een beetje geluk neemt jouw werkgever de maandelijkse leasekosten van je fiets inclusief service en onderhoud voor zijn rekening. Maar het kan ook voorkomen dat hij maar een deel of helemaal niets betaalt. Dat is jammer, maar zeker geen reden om niet voor een leasefiets te kiezen. Ten opzichte van een privé-aanschaf van een nieuwe fiets ben je met een leasefiets namelijk maximaal 40% goedkoper uit. Dat komt doordat je je brutosalaris kan uitruilen voor de leasefiets en daarom een fiscaal voordeel hebt. Je kan je kosten en besparingen alvast berekenen via onze calculator.

Welke middelen heb ik nodig voor het platform?

De benodigdheden voor het Lease a Bike platform zijn alleen een computer / smartphone met een werkende internetverbinding en Google Chrome of Firefox browser.

Mijn fiets is gestolen, wat moet ik doen?

Doe dan eerst aangifte bij de politie. Belangrijk is dat je de twee originele sleutels hebt en dat het framenummer op het proces verbaal vermeld wordt. Via ons platform kan je jouw framenummer vinden. Ga vervolgens naar een Lease a Bike-fietsenwinkel en vul samen het diefstalformulier in dat je fietshandelaar via ons heeft ontvangen. Je krijgt dan snel een vervangfiets voor maximaal 7 dagen. De fietshandelaar zal een nieuwe fiets voor jou regelen terwijl je huidige contract door blijft lopen. Bij diefstal heb je gelukkig geen eigen risico.

Ik heb schade aan mijn fiets, wat moet ik doen?

Als je schade aan je fiets hebt ga je zo snel mogelijk naar jouw Lease a Bike-fietshandelaar en vul je samen het schadeformulier in. Wanneer de fietshandelaar de schade niet direct kan repareren, heb je recht op een vervangfiets voor maximaal 7 dagen (let op, alleen als je een e-bike of speedpedelec leaset). Er is geen eigen risico op schadegevallen.

Ik heb pech onderweg, wat moet ik doen?

Geen probleem! Wij werken samen met de VAB en pechhulp zit inbegrepen in je contract. Je kan contact opnemen met de VAB via +32 3 253 62 55, geef je Lease a Bike contract nummer door en zij zullen jou zo spoedig mogelijk helpen.

Stuur ons een bericht